Hoppa till innehåll

HÅRBORTTAGNING. IPL & VAXNING

 

IPL

IPL, powerlite 800
I mottagningen finns IPl- Powerlite 800 som är svensktillverkad. Företaget Powerlite som tillverkar sina maskiner i Göteborg har mer än 15 års erfarenhet av att tillverka apparatur för hårborttagning och hudföryngring.
Hårborttagning är en av de populäraste behandlingar  i mottagningen och även den snabbaste och mest effektiva metoden för att bli av med generande hårväxt.

Intensivt pulsat ljus används för att ta bort oönskad hårväxt.
Det oskadliga ljuset absorberas av melaninet i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid 70 grader Celsius förstörs proteinet i hårceller och hårsäckar och därmed kan inte nytt hår bildas igen.

Hårsäcken genomgår tre olika växtfaser; den anagena, den katagena och den telogena.
Powerlite IPL hårborttagning är endast effektiv på hår som är i de anagena fasen. Andelen hår på kroppen i denna fas varierar beroende på kroppsdel men är i genomsnitt 20-30 %.
Då det enbart är hår i den anagena fasen som reagerar på behandlingen krävs det att behandlingen upprepas. I de flesta fall krävs det 6-8 behandlingar med ett intervall på 8-12 veckor.
Cirka 14 dagar efter behandlingen ser man ett märkbart resultat genom att 60-90 % av hårstråna i den anagena fasen har lossnat. Observera dock att håret som vid behandlingen var i den vilande fasen kommer att växa ut igen och då är det dags för nästa behandling.

De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sätt gäller ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. Mörk hud (hudtyp V och VI) lämpar sig inte för behandling.
Vitt och grått hår reagerar inte på behandlingen eftersom hårsäckarna måste innehålla melanin. .

I enstaka fall kan det uppstå biverkningar i form av rodnad eller svullnad, men dessa försvinner inom några timmar.

Mellan behandlingarna kan håret rakas eller klippas. Undvik vaxning och pincettplockning.
Låt huden vila från solning utomhus eller i solarium en månad före behandling.
Låt även huden vila från sol en vecka efter behandling och använd solskyddsfaktor (minst spf 30) vid vistelse i sol. Rekommendation är att raka området dagen innan behandling.

Prislista hårborttagning

Överläpp 800 kr 

Haka 800 kr

Hals 1200 kr

Kinder 1200 kr

Panna 1200 kr

Axiller 1200 kr

Bikinilinjen 1200 kr

Brasilianskt 1500 kr

Underben inkl. knä 1800 kr 

Navelsträng 1200 kr

Mage 1500 kr

Rygg 2500 kr

VAXNING
Vid all vaxbehandling ingår efterbehandling. Efterbehandling består av ett epilatorium  appliceras som dämpar rodnad, irritation samt framförallt minskar inåtväxande hårstrån. Hårstrået bör vara minst 0,4 cm Undvik att bada och träna efter vaxning, huden behöver tid för att återhämta sig. Avstå solen för att undvika pigmentfläckar. Avstå från peeling under en veckas tid men peela gärna ett dygn innan din behandling för att motverka inväxta hårstrån.

HALVA BEN, 450 kr

ANSIKTE PER OMRÅDE: ÖVERLÄPP, 150 kr

RYGG, 450 kr