25 september, 2017

Hårborttagning


IPL

På mottagningen finns Powerlite IPL som är svensktillverkad med mer än 15 års erfarenhet av den svenska marknaden. Powerlite® IPL är patenterad, medicinskt certifierad och behandlingen utförs endast på Powerlite®-diplomerade kliniker så som Sundets Hudvård. Med IPL arbetar vi med permanent hårreducerin och hudförbättring så som ex  reducering av ytliga blodkärl. När det gäller hårborttagning arbetar vi med ett rött intensivt pulsat ljus (IPL.) Ljuset förstör hårsäcken så att inget nytt hår kan växa fram. Man kan förklara processen i tre steg. Första steget appliceras oskadligt, långvågigt ljus på huden. Ljuset omvandlas till värmeenergi. I steg två så gör värmen att proteinet i de hårsäckar och hårceller som befinner sig i den växande fasen förstörs.

Varför måste man behandla flera gånger?
Hårets växtfaser spelar en stor roll vid hårborttagning. Håret genomgår ständigt tre växtfaser; anagen, katagen och telogen. Växtfaserna kan variera från individ till individ. Den anagena fasen är hårets växtfas och det är bara hår som är i denna fas som reagerar på behandlingen med IPL. I den anagena fasen är hårroten i kontakt med papillan som ger roten näring och det är denna vi vill förstöra. Procentdelen av hår i den anagena fasen varierar stort mellan olika delar av kroppen. I genomsnitt är cirka 30% av kroppshåret i den anagena fasen. Vid varje behandling förstörs normalt 60-90% av hårsäckarna i den anagena fasen. I genomsnitt krävs det ca 4-8 behandlingar för de flesta att bli nöjda, och då under optimala förutsättningar (ljus hud med mörka och grova hår). Ett hårstrå växer under en viss tid för att sedan vila några månader innan det ramlar av. Hår växer och vilar olika länge på olika delar av kroppen, och detta är dessutom individuellt från person till person. När man behandlar ett område så vet man inte vilka hår som befinner sig i växtfas (anagen fas) eller i vilofas (katagen fas). Behandlingen tar endast på de växande håren. Man måste därför upprepa behandlingen på samma område flera gånger.

Hur många behandlingar behövs det?
Det är nödvändigt att man upprepar behandlingarna eftersom endast hårstrå i tillväxtfas behandlas. Man får en successiv utglesning av hårväxten. Hur många behandlingar som behövs är individuellt och varierar beroende på vilket område som behandlas samt på hårets färg och tjocklek. I genomsnitt krävs det 4-8 behandlingar på en kund som är optimal, det vill säga har ljus hud med grova och mörka hår. Är någon av parametrarna ej optimal får man eventuellt räkna med fler behandlingar. Självklart är det upp till kunden själv att bestämma när man känner sig nöjd, vissa vill endast glesa ut hårväxt

Det är viktigt att området som ska behandlas rakas dagen innan, för att undvika follikulit.

Prislista hårborttagning

Överläpp 500 kr 

Haka 500 kr

Armhålor 800 kr

Bikinilinjen 800

Underben inkl knä 1500 kr 

Mage 800 kr

Rygg 2000 kr

ALKALINE:  HAKA, KIND ELLER ÖVERLÄPP, 450 kr
En skonsam behandling som avlägsnar ljusa fina fjun i ansiktet. Efter ett antal behandlingar kan hårväxten reducerats, det kan dock aldrig utlovas total reduktion. Hur många behandlingar som krävs är väldigt individuellt och beror på olika faktorer. Rekommenderat behandlingsintervall är var fjärde vecka de första 2-3 gångerna.

VAXNING

Vid all vaxbehandling ingår för – och efterbehandling för att förbereda huden inför vaxning. Efterbehandling består av ett epilatorium  appliceras som dämpar rodnad, irritation samt framförallt minskar inåtväxande hårstrån. Hårstrået bör vara minst 0,4 cm. Undvik att duscha, bada och träna efter vaxning, huden behöver tid för att återhämta sig. Avstå solen även solarium ett dygn efter behandling, för att undvika pigmentfläckar. Använd inte deodorant på 12 timmar efter vaxning av axiller. Avstå från peeling under en veckas tid men peela gärna ett dygn innan för att motverka inåtväxta hårstrån.

HELA BEN (INKL. BIKINILINJEN), 600 kr

HALVA BEN (INKL. KNÄ), 290 kr

BIKINILINJEN ELLER AXILLER,  200 kr

ANSIKTE PER OMRÅDE: ÖVERLÄPP, HAKA, KINDER, 150 kr

RYGG, 350 kr